Sunday, April 18, 2010

BBQ Lamb & Asam Pedas Kepala Patin


nak bagi nama apa tah...

Ada lamb bbq lebihan geder2 minggu lepas. Dah macam2 makan masa tu, lamb pun mcm x der sambutan. Tak tau nak buat apa, rebus semula, api sederhana, hingga daging terpisah dari tulang. toskan airnya, hiris2... tumis bawang+halia+cili merah+batang seleri... garam secukup rasa. dah tu perahkan jus lemon. sedia utk dihidang.

tak membazir kan?


Asam Pedas Kepala Ikan Patin. Tinggal kepala jer, hak dagingnya dah kena pais minggu sudah. Resipi sama jer cam selalu... main lebur2 jer...

1 comment:

MamaFaMi said...

Salam Anim,

Happy mother's day to you.

Asam pedas kalau ada boh daun kesum, memang sedap!

Kalau Anim ada masa terluang, jemputlah ke blog mama dan bawa balik award untuk blog Anim ye...