Wednesday, February 4, 2009

Capcai Udang

Capcai ni ikut selera kita la kan. Apa sayur yang ada kita masukkan. Yang penting udangnya..
250g udang kertas - buang kepala
1 batang celery - potong serong
15 biji kacang hijau - buang hujungnya
1 batang kecil lobak merah - potong ler ikut suker
bunga kobis - potong kecil
1/4 cili bengala merah - potong kecil
1/4 cili bengala kuning - potong kecil
3 butir bawang merah - hiris
2 ulas bawang putih - hiris garam secukup rasa
minyak utk menumis

Panaskan minyak, tumiskan bawang hiris hingga naik bau. Masukkan udang, kacau. Masukkan segala sayur dan garam. Tuangkan 1/2 cawan air. Kacau rata semua bahan. Tutup kuali selama 2 minit. Tutup api bila udang sudah masak. Hidangkan.

No comments: